Project Management and Investments
RSS icon Email icon Home icon
 • Undervärderade IT-konsulter: VA väljer bolag utan hänsyn till skillnader i affärsmodell

  Posted on May 20th, 2009 Peter Tjernström No comments

  Veckans affärer publicerar en, om än översiktlig så ändå intressant, analys av Stockholmsbörsens IT-konsulter. Intressant även för läsare av våra artiklar, då vi i förrgår presenterade en detaljerad analys av Addnode.

  VA går inte in på detaljer utan anlysen går ut på att jämföra två nyckeltal, Price/Sales med EBITDA/Sales, och kommer därigenom fram till att alla analyserade bolag, utom HiQ, är undervärderade.

  Detta tar inte hänsyn till skillnader i exempelvis geografisk spridning, affärsmodell och kundbas. Jag är övertygad om att dessa faktorer kommer att ge en bättre vägledning för det närmaste årets resultat än nyckeltal baserat på 2008.

  I en lite luddig formulering skriver VA att “marknadsföreträdare räknar med att branschen minskar med 4–5 procent jämfört 2008”. Det kan noteras att vi har räknat med en större nedgång i den konservativa analysen av Addnode nedan.

  Artikeln från Veckans affärer

  Rate this article! 3.00 out of 5

  Comments are closed.